Стр 1

University of Greenwich

Местоположение: Greenwich
www.greenwich.ac.uk
 
   
За университета
University of Greenwich е създаден през 1890 год. и се гордее с дългогодишната си академична традиция и изключително силни връзки с други реномирани европейски образователни институции. За водещата му роля във Великобритания допринася и ректорът на университета, която е бивш министър на образованието. Днес университетът се откроява с етническото си многообразие – от общо 20 000 студенти, близо 4000 са представители на над 100 държави. Университетът впечатлява и с богатата гама от дисциплини, които предлага, забележителните си барокови сгради под егидата на ЮНЕСКО и уникалната си близост до космополитната британска столица.
 
University of Greenwich е удостоен с две последователни „Награди на Кралицата” за изследователска дейност и значим принос към развитието на интелектуалния, икономическия и културен живот в страната. През юни 2010 год. учени от университета получиха международно отличие за разработения от тях успешен метод за контрол на популацията на смъртоносната африканска муха цеце, която предизвиква смърт при добитъка и сънна болест при хората. Екипа от специалисти разработват специална технология, наречена „изкуствена крава”, която примамва и убива мухите. Животоспасяващото открие на специалистите от университета Гринуич се нарежда сред десетте най-важни съвременни открития наред с изследванията на структурата на ДНК, изобретяването на първия персонален компютър, противозачатъчното хапче и технологиите за боравене със CD, DVD и интернет. 
 
Според данни на лигата за най-добри университети във Великобритания на вестник „Съндей Таймс” University of Greenwich получава най-високия рейтинг по удовлетворение на студентите сред всички университети в Лондон. 
 
Местоположение
Университетът разполага с три кампуса: Greenwich, Medway и Avery Hill. Основната база е в Гринуич, като оживената част на града се намира само на 10 мин. пеша от базата. Забележителностите на Гринуич включват известната кралска обсерватория, нулевия меридиан, последния ветроходен кораб пренасял чай от Китай „Кътис Арк”, и прочутите гринуички пазари за антики.

База
- Съвременно оборудвани аули
- Компютризирано обучение
- Езикова лаборатория
- Безплатен интернет достъп
- Богата библиотека и виртуална книжарница
- Кариерен център
- Модерно обзаведени общежития
- Здравни услуги
- Разнообразни спортни съоръжения

Програми 
- Агрономия
- Архитектура и строителство
- Бизнес, икономика, финанси
- Био-технологии, био медицина и химия
- Езикознание
- Екология и география
- Изкуство и дизайн
- Инженерни науки
- История, философия и политика
- Компютърни науки и математика
- Криминология
- Медицина и фармация
- Медия и комуникации
- Морски мениджмънт
- Мултимедия
- Образование
- ПР и маркетинг
- Право
- Природни ресурси
- Психология
- Социология и културология
- Спортен мениджмънт
- Сценични изкуства
- Събитиен мениджмънт
- Туризъм

Направи запитване
 
Work and Travel USA Какво е WAT Защо с American Dream? Цена на програмата Основни етапи и документи - Пет стъпки и си в САЩ! Работни оферти За правата на участника в САЩ Студентски кредит Галерия Специални оферти Промо Празнични Last minutes Полезни връзки Посолства Времето по света Разписание Роуминг Валутни курсове Карти за метрото Времеви зони Дестинационна информация Права на пътниците Услуги Визови услуги Образование в чужбина Висше образование в чужбина Ферми във Великобритания За програмата Защо с Jssina? Въпроси, цена на програмата Work & Travel Холандия Работа в хотели и ресторанти За програмата Кой може да участва Цена на програмата Работа на речни круизни кораби За програмата Кой може да участва Работни позиции
2023, Всички права запазени. University of Greenwich
Политика за защита на личните данни