Стр 1

University of Essex

Местоположение: Essex
За университета
The University of Essex е една от водещите академични институции във Великобритания, утвърдила се като основен център за изучаване на хуманитарни науки, социология, политика и икономика. Университетът има най-много чуждестранни студенти от всички университети във Великобритания – общо 8,000 студенти, представители на 130 държави. Сред видните възпитаници на Есекс са: настоящият президент на Коста Рика, министърът на външните работи на Словения и архитектът Даниел Либескинд, чието име се свързва с проекта за повторно застрояване на парцела на бившия търговски център в Ню Йорк.
 
Местоположение
Университетът има 3 бази–в Колчестър, Саутенд-он-Сий и Лоутън. Основната база е в Колчестър, бивша столица на Британия по времето на Римската империя и роден град на известната рок-група Blur. Сградата в Саутенд-он-Сий е чисто нова, разположена на главната улица на града с панорамен изглед към Северно море. В Саутенд-он-Сий е отраснала знаменитата актриса Хелън Мирън и тук се намира най-дългият мостик с атракциони в Европа. В базата в Лоутън е помещава факултета по театрално изкуство и предимството му е, че се намира само на 20 км. с метро от централен Лондон.   
 
Ключови факти
• Дружелюбна и космополитна среда 
• Висок стандарт на преподаване
• Научни изследвания от световна класа
• Идеално местоположение в непосредствена близост до столицата
• Първокласно модерно оборудване

База
Модерно обзаведени общежития
Компютърни зали с Wi-Fi достъп
Кариерен и здравен център
Библиотека
Университетски театър
Галерия
Спортен център с фитнес оборудване, скуош кортове, танцово студио и стена за катерене
Студентски клубове и асоциации

Програми
- Актьорско майсторство
- Бизнес мениджмънт
- Биология
- Електронно инженерство
- Здравни науки
- Икономика
- История
- История на изкуството
- Компютърни науки
- Лингвистика
- Литература
- Математически науки
- Политическо управление
- Право
- Предприемачество
- Психология
- Социология
- Счетоводство и Финанси
- Филмово и Театрално изкуство
 
Изисквания за владеене на английски език
 
UNDERGRADUATE
•TOEFL (IBT) 76
•IELTS 6.0

POSTGRADUATE
•TOEFL (IBT)  90
•IELTS 6.5

Направи запитване
 
Work and Travel USA Какво е WAT Защо с American Dream? Цена на програмата Основни етапи и документи - Пет стъпки и си в САЩ! Работни оферти За правата на участника в САЩ Студентски кредит Галерия Специални оферти Промо Празнични Last minutes Полезни връзки Посолства Времето по света Разписание Роуминг Валутни курсове Карти за метрото Времеви зони Дестинационна информация Права на пътниците Услуги Визови услуги Образование в чужбина Висше образование в чужбина Ферми във Великобритания За програмата Защо с Jssina? Въпроси, цена на програмата Work & Travel Холандия Работа в хотели и ресторанти За програмата Кой може да участва Цена на програмата Работа на речни круизни кораби За програмата Кой може да участва Работни позиции
2023, Всички права запазени. University of Essex
Политика за защита на личните данни