Стр 1

Aalborg University

Местоположение: аалборг, Копенхаген, Есберг
 
   
Бази и местоположение
 
Aalborg University (AAU) се намира в северната част на Дания в третия по големина регион в страната и разполага с три кампуса. Основният комплекс се намира в Аалборг, който е главен град на областта, а другите два са в столицата Копенхаген и в Есберг, в южната част на Дания. Университетът играе важна роля в живота на Аалборг, тъй като 10% от жителите на града са студенти. С многобройните си театри, кина, музеи, изложби, спортни центрове, магазини, кафета, ресторанти, паркове, горски площи и международни концерти градът предлага голямо разнообразие от възможности за развлечение и се намира само на час и половина път с кола от едни от най-хубавите плажове в страната. 

Университетът
Основан през 1974 г., Aalborg University е модерен университет, известен с високите си стандарти на обучение и изследователска дейност и с разнообразните си и нетрадиционни програми в областта на хуманитарните, социални, естествени и инженерни науки. Университетът се отличава значително от старите и по-традиционни институции в Дания главно поради своя образователен подход, който се основава на изучаването на интердисциплинарни основни курсове, комбинирани с последваща специализация – педагогически похват, базиран на проблемно-фокусирани и реални проекти от образователно и изследователско естество. Този тип обучение е познато като ‘Моделът Аалборг’ и се ползва с международно признание, тъй като дава възможност за по-дълбоко проникване в материята, отколкото позволяват само посещенията на лекции и курсове. Университетът е член на Европейския Консорциум на Иновативните Университети (ECIU), състоящ се от 10 европейски институции, чиято цел са обменът на опит и разработването на нови проекти в областта на образованието, изследователската работа и регионалното развитие.

Факултети

• Faculty of Humanities
• Faculty of Social Sciences
• Faculty of Engineering, Science and Medicine

Aalborg University има три факултета, състоящи се от отделни департаменти, центрове и училища, които общо предлагат повече от 60 магистърски програми на английски език. В университета учат близо 14 000 студента.
 
Магистърски програми на английски език (2-годишни)   виж всички програми тук  »

Настаняване

- Самостоятелна стая в частна къща
- Частно общежитие / колегиум
- Студентски апартамент

Университетът няма собствени общежития, но подпомага международните студенти при намирането на подходящо настаняване. Наемът и местоположението зависят от типа настаняване. Повечето апартаменти се намират в близост до центъра на града, на около 5-6 км. от базата на университета, частните общежития също са относително близо.
Направи запитване
 
Work and Travel USA Какво е WAT Защо с American Dream? Цена на програмата Основни етапи и документи - Пет стъпки и си в САЩ! Работни оферти За правата на участника в САЩ Студентски кредит Галерия Специални оферти Промо Празнични Last minutes Полезни връзки Посолства Времето по света Разписание Роуминг Валутни курсове Карти за метрото Времеви зони Дестинационна информация Права на пътниците Услуги Визови услуги Образование в чужбина Висше образование в чужбина Ферми във Великобритания За програмата Защо с Jssina? Въпроси, цена на програмата Work & Travel Холандия Работа в хотели и ресторанти За програмата Кой може да участва Цена на програмата Работа на речни круизни кораби За програмата Кой може да участва Работни позиции
2023, Всички права запазени. Aalborg University
Политика за защита на личните данни