Maine

Мейн (на английски Maine) е щат в Съединените американски щати. Най-североизточният от т.нар. континентални щати.
Неговата столица е Огъста. Щатът е с население от 1 329 328 жители (2015).
Мейн е сред щатите с най-ниска престъпност в САЩ.
Намира се на два часа път с Amtrack влак или с автобус от Бостън, родното място,люлката на американската култура и демокрация.

Щатът Мейн разполага с около 400 km крайбрежна ивица. Уест Куоди Хед е най-източното място на територията на САЩ. По живописното крайбрежие на щата може да се видят красиви морски фарове, плажове, рибарски селища и стотици малки острови.
Геолозите описват природния пейзаж на щата Мейн като „наводнено крайбрежие“, където покачващото се морско равнище прави заливи от хълмовете и острови от планинските върхове.
 
Work and Travel USA Какво е WAT Защо с American Dream? Цена на програмата Основни етапи и документи - Пет стъпки и си в САЩ! Работни оферти За правата на участника в САЩ Студентски кредит Галерия Специални оферти Промо Празнични Last minutes Полезни връзки Посолства Времето по света Разписание Роуминг Валутни курсове Карти за метрото Времеви зони Дестинационна информация Права на пътниците Услуги Визови услуги Образование в чужбина Висше образование в чужбина Ферми във Великобритания За програмата Защо с Jssina? Въпроси, цена на програмата Work & Travel Холандия Работа в хотели и ресторанти За програмата Кой може да участва Цена на програмата Работа на речни круизни кораби За програмата Кой може да участва Работни позиции
2021, Всички права запазени. Maine
Политика за защита на личните данни