Въпроси, цена на програмата

Каква е продължителността на програмата?

Имаме ферми които търсят сезонни работници ( тоест от април-май до септември), но има и такива, които търсят работници на постоянен договор. Разбира се, всяко едно заминаване е съгласувано с конкретната ферма и датата предварително е уговорена.

Има ли някакви възрастови ограничения?

Минималната възраст за за пътуване в чужбина за работа е 18 години.

Колко ще спечеля?


От 1 април 2017 г. минималната почасова ставка съгласно регламентите на Обединеното кралство , е 7,50 GB на час. Това важи за хората над 25 годишна възраст, за тези под 25 години ставката остава 7.05 GBP на час. Заплатите могат да бъдат почасово или на заработка .

Цена на програмата

Цената на програмата е между 300 и 420 лева в зависимост за какъв период ще е трудовият Ви договор с фермата.

В тази цена е включена здравна застраховка за целия Ви престои, организиране на пътуването Ви, подготовка на необходимите документи, превод , съдействие в случай на възникнали проблеми по време на престоя Ви.


Социално осигурителен номер?

Трябва да получите осигурителен номер ( на английски National Insurance number - NIN ), за да влезете в схемата на социалната сигурност и да получите право на обезщетения и пенсия. За номер, трябва да подадете молба до Държавната служба по местоживеене на заетостта във Великобритания. Дръжте картата на безопасно място и не я губете. Социално осигурителният номер трябва да се представи на работодателя. Работодателят помага за подаването за социален номер (National Insurance Number) .

Трябва ли да плащам данъци,  кои и как мога да си върна?

Върху нормалната ви ставка ще ви бъде начислена 20% данък. От Април 2015 годишният данък се прилага върху заработка над 10500 GBP. Данъчната година започва от 06Април и е до 5Април на следващата година. Като граждани на европейският съюз имате право на пълно възстановяване на платените ви данъци по време на престоят ви. За да направите това, трябва да има форма P45 , която трябва да вземете , преди да напуснете работодателя си . Данък обществено осигуряване не се възстановява.

Как мога да си върна платените в UK данъци?

Можете да го направите с наше съдействие след завръщането Ви в България.

Работно време , през почивните дни , празниците?

Работната седмица е 39+ часа с почивни дни - 1-2 на седмица.
Работата в селското стопанство може да бъде от няколко дни до 6 или 7 дни в седмицата. Работното време започва в 7.00 и  приключва в 17.00 часа. В сезона на земеделска работа във Великобритания може да работите по 12-16 часа на ден. Трябва да сте наясно , че метеорологичните условия могат сериозно да повлияят на качеството и количеството на реколтата , а това от своя страна се отразява на размера на доходите . Всяка седмица ще бъде различна от предишната, защото реколтата може да не е готова , или да бъде малко , или времето може да е твърде лошо, за да се работи на полето . Не очаквайте да се работи всеки ден. През неактивния сезон между реколтите престоя няма да се заплаща . Можете да пътувате из страната , като уговорите заминаването си с фермера. Ние не ви препоръчваме да пътувате , когато във фермата има работа и вашият работодател има нужда от работници , тъй като отношението му към вас може да се промени драстично.
Платен годишен отпуск за служителите е 28 календарни дни.

Квартира?

Обикновенно се спи в каравани или хостели. Наемите са около 45 лири на седмица. В случаите когато се спи в къща , наемът може да е по-голям.

Чакат ли ме в Обединеното кралство ?

Да, работодателят е длъжен, той е бил информиран за пристигането ви. " JSSINA " винаги информира работодателят за датата и ориентировъчен час на пристигане.

Как да стигнете до работното място?

Нашата компания ще организира транспорт, който да ви откара директно до фермата !

Колко джобни пари да си взема?

Носете достатъчно пари, за да има достатъчно по пътя към мястото на вашето пребиваване в Обединеното кралство, както и за храна за първата седмица . В зависимост от местоположението на фермата, се препоръчва да се вземат 60-100 паунда. Моля, имайте предвид, че първата заплата ще получите след около 7-14 дни след започване на работа .

Мога ли да отида с частна кола ?

Ако искате да дойдете в Обединеното кралство с вашият автомобил , вие трябва:
1 ) да имате лиценз за международно шофиране ;
2 ) Ние ще се свържем с домакина за възможности да влезете с вашия собствен транспорт . Ако другата страна откаже , тогава ше пътувате до Великобритания с автобус или самолет ;
3 ) Ако вашият работодател  е съгласен да дойдете с колата си , вие трябва да получите правни документи , за да го управлявате в Обединеното кралство, включително автомобилна застраховка.

Какви ваксинации са необходими?

Ако шофирате или работите нещо, свързано с храна е препоръчително да бъдете ваксинирани срещу тетанус, докато сте все още у дома . Също така можете да попитате за потвърждение, за да бъдете ваксинирани срещу хепатит Б и туберкулоза .

Какво трябва да нося?

1 ) Топъл спален чувал  ;
2 ) Спално бельо ;
3 ) Дрехи, обувки, ботуши и дъждобран за работа;
4) паспорт или лична карта ;
5 ) билет ;
6 ) покана от работодателя;
7 ) пари  ( 60-100 ) ;
8 ) сертификат за ваксинация или паспорт ваксинация.

 


 

Начало
За нас
Галерия
Партньори
Контакти
Самолетни билети
Връщане на данъци
Визови услуги
Висше образование в чужбина
Work and Travel USA
Какво е WAT
Защо с American Dream?
Цена на програмата
Етапи и документи
Работни оферти
За правата на участника в САЩ
Студентски кредит
Галерия
Ферми във Великобритания
За програмата
Защо с Jssina?
Въпроси, цена
Галерия с нашите ферми
Работа на речни круизни кораби
За програмата
Кой може да участва
Работни позиции
Работа в хотели и ресторанти
За програмата
Кой може да участва
Цена на програмата
Полезни връзки
Посолства
Времето по света
Разписание
Роуминг
Валутни курсове
Карти за метрото
Времеви зони
Дестинационна информация
Права на пътниците
2024, Всички права запазени. Въпроси, цена на програмата
Политика за защита на личните данни